fredag 17. september 2010

Å leve i eksil

Mansur Rajih Forteller om livet sitt og hvordan det var i fengsel og hva som skjedde med han i de 15 årene. Han forteller også mye hva som skjedde etter de 15 årene.
 Hvem som hjalp han og hvem som ga han mulighetene til å starte på nytt. Han fortelte at han aldri tenkte på å ta selvmord engang i fengsel fordi han viste at han er et godt menneske og han hadde troen på at det ville ordne seg.
 Han var 25 år da han kom inn i fengsel. Så han fortelte at han mistet nesten hele livet sitt men han sier at han heller vil leve i nåtid i stedet for å leve i fortid.
Han skrev jo dikt når han satt inne i fengsel. Han fikk tak i papir og penn på ulovlige måter helt i begynnelsen. Han måtte skrive på sigarett papir helt i begynnelsen. Etter noen år så fikk han tak i vanlig ark og penner.


Etter han var ferdig med presentasjonen begyne vi å stille spørsmål og han svarte på alle spørsmålene så godt som han kunne. Han var veldig positiv til alt som har skjedd etter han kom ut fra fengsel. Jeg syntes han var utolig heldig for det er ikke alle mennesker som får så mye hjelp som han. Han fikk hjelp fra andre mennesker og når han kom til norge oversatt Maria Aano Reme diktene hans. Det gjorde at flere mennesker forstår hva han mener i diktene hans.
Jeg syntes diktene hans fortalte mye om hvordan han tenkte og hva han ville gjøre.
Han har det bra her i Norge og er sammen med sin kone igjen som han ikke fikk se på mange år.
Han har også et barn nå som bor i stavanger og er født i Norge. Nå bor han i stavanger med Familien sin.